De werkwijze van het P&O Support Programme

Spelen bij u de volgende vragen?

  • Wet Werk en Zekerheid 2015: de nieuwe wetgeving die deels al per 1 januari actief is geworden en waarvan het tweede deel per 1 juli aanstaande ingaat. Is uw organisatie al klaar voor deze verandering?
  • Ziekteverzuim: zou u een lager verzuim willen realiseren? Heeft u de Wet Poortwachter onder de knie?
  • Heeft u het idee dat u  het maximale uit uw mensen haalt?  Vindt u het lastig uw medewerkers aan te spreken op prestatie of gedrag, of merkt u dat uw medewerkers hier niet op reageren zoals u zou willen?
  • Hoe zorgt u dat uw medewerkers niet alleen de dingen goed doen, maar ook de goede dingen doen? Vormen u en uw medewerkers een hecht team?
  • Heeft u moeite om goede mensen binnen te halen? Of om medewerkers te behouden voor uw bedrijf? Heeft u misschien een medewerker die niet (meer) binnen uw bedrijf past?
  • Komt uw beloningsbeleid overeen met hetgeen u van uw mensen vraagt en wat de markt biedt? Is uw salarishuis in balans?
  • Hoe wordt uw bedrijf de meest geweldige plek om te werken?

Het ‘P&O Support Programme’ biedt praktische en gestructureerde, doorlopende ondersteuning aan ondernemers in het MKB bij het significant verbeteren van het rendement en de toegevoegde waarde die de medewerkers leveren. Binnen het programma komen alle P&O-gerelateerde aspecten aan de orde die ondernemers in hun dagelijkse praktijk tegenkomen. De risico’s en kansen worden samen geïdentificeerd en op basis hiervan bepaalt ú als ondernemer de prioriteiten en snelheid van uitvoering van een verbeteringsplan.

Het programma onderscheidt zich verder door de doorlopende ondersteuning. Er ‘vliegt’ niet even iemand in als er zich problemen voordoen: integendeel. Maandelijks wordt er gestructureerd gewerkt aan de overeengekomen aandachtsgebieden en als er zich tussentijds problemen voordoen die snel aandacht verdienen, dan kunt u meteen de telefoon pakken om Annemiek te bellen.  Zij kent uw bedrijf, uw mensen en uw doelstellingen, en kan dus linea recta acteren.